copyright foto's: Aad Hoogendoorn

Beeldende dansimprovisatielessen voor kinderen.

Leeftijd 9 - 11 jaar.

Aantal kinderen : 6

Met bezoek aan het stedelijk museum!

In vier workshops van 2 uur gaan wij met kinderen op onderzoek hoe de beeldende kunst & kunstenaars ons kunnen inspireren tot dans.

Hoe zet je een schilderij om in beweging of dans. 5 afwisselende workshops voor kinderen die van improviseren, bewegen en kunst houden.


Workshop 1

Wij kijken samen naar de werken Heather Hanssen. Na een aantal oefeningen onderzoeken wij hoe wij bewegend kunnen werken met houtskool en papier, geinspireerd door het werk van Heather.

Workshop 2

We bekijken enkele werken van bekende schilders en beeldhouwwerken en maken hier kleine dansimprovisaties op.

Workshop 3

Wij gaan naar het museum en kiezen twee kunstwerken, waar wij met behulp van aantal oefeningen. Heel bewust naar kijken en idee├źn op schrijven voor beweging/dans.

Workshop 4

Al improviserend en dansend onderzoeken wij hoe wij de schilderijen het beste kunnen uit beelden met ons lijf en expressie.

Workshops 5

Gezellige afsluiting waar wij alle geleerde dingen nogmaals herhalen en naar keuze samen dansen en zijn.


5 workshops van 2 uur.

De dag naar museum duurt 2,5 tot 3 uur door reistijd.


De kosten zijn 135 euro voor vijf workshops inclusief gezonde snack.


nader te bepalen, evt iov bij animo!

Locatie in Amsterdam Oud-West


Enthousiast geworden, stuur mij een alvast een berichtje.


Deze lessen zijn geinspireerd op het onderdeel 'werken vanuit beeld'. Tijdens mijn dansimprovisatie opleiding was dit een onderdeel. Vaak was dit een kaart van een schilderij. Dit herinnerde mij aan mijn eerste jaar Kunstgeschiedenis, waarbij ik het heerlijk vond om een schilderij te beschrijven (zonder voorkennis over de kunstenaar en het werk) door gewoon goed te kijken wat je ziet. Dus de tijd nemen en echt te leren kijken naar een kunstwerk. Je eigen fantasie of waarneming over het werk te laten stromen. Dit wil ik graag aan kinderen doorgeven en wat is mooier om het in beweging om te zetten. Een van mijn favoriete manieren om te communiceren)