copyright foto's: Aad Hoogendoorn

Yogadans workshops voor kinderen:

De elementen!

Aarde, water, lucht, vuur en ruimte.

Voor kinderen van 6 t/m 8 jaar

In tien workshops gaan de kinderen op onderzoek met alle zintuigen naar de betekenis van de vijf elementen. Ik maak gebruik van oefeningen uit de yoga en dansexpressie.

In de natuur zoeken we materialen die passen bij het thema. We maken een kunstwerk of dansen ermee, masseren elkaar of misschien komen de kinderen nog wel met een briljanter idee:)

Een serie van tien vrolijke creatieve workshops met veel ruimte voor eigen fantasie en er worden handvatten gegeven om bewuster te bewegen en te ademen. Ook leren we hoe beter kunnen ontspannen.

Geinspireerd? Neem contact met me op over de kinderyoga in Amsterdam West.


Locatie en Tijd

Buurtkamer Da Costaplein, Amsterdam Oud-West/Centrum

Data: vanaf dinsdag 20 september.

Tijd: 15.45 -16.45 uur

Kosten: 100 euro voor 10 lessen.

Aantal kinderen: 6 - 12

Ps: wanneer dit bedrag teveel voor uis, dan kunt u altijd contact met mij opnemen en kunnen wij een bedrag in overleg afspreken dat voor u haalbaar is. .


De elementen!

Aarde, water, lucht, vuur en ruimte.

Yogadans voor tieners van 9 - 12 jaar.

In tien workshops gaan we met oefeningen uit yoga, dansexpressie en creatieve en mindfullness oefeningen de elementen ervaren met alle zintuigen. Samen gaan wij op onderzoek hoe de natuur ons kan helpen te aarden en te ontspannen. We ontdekken onze creativiteit en eigen kracht. Het goed leren gebruiken van je adem en ontspanningsoefeningen zijn een belangrijk onderdeel. Maar we gaan ook de natuur in om bijvoorbeeld een mandala te maken met elementen. We dansen en maken (healing) sounds en doen yoga.

Interesse? Neem contact op over de creatieve tieneryoga in Amsterdam West.


Locatie en Tijd

Buurtkamer Da Costaplein, Amsterdam Oud-West

Data: vanaf 20 september

Tijd: dinsdag 17.00 - 18.00 uur

Aantal kinderen: 6- 12

Kosten: 100 euro voor 10 lessen.

Ps: wanneer dit bedrag teveel voor uis, dan kunt u altijd contact met mij opnemen en kunnen wij in overleg een haalbaar bedrag voor u vaststellen.Inspiratie en motivatie tot deze lessen

Naast yogateachertrainingen heb ik jaren gedanst en paar jaar terug een dansexpressie opleiding gevolgd. De natuur is al jaren mijn inspiratiebron en plek om tot rust te komen. Tijdens mijn reis en studies in Costa Rica afgelopen twee jaar kwamen deze passies samen en werd ik geinspireerd tot organiseren van deze workshops. In een eco-community midden in de jungle volgde ik in 2021 teachertraining met de elementen en chakra's als thema. In 2022 was ik assistent tijdens deze training. Yoga en dans waren de belangrijkste speerpunten. In 2022 verbleef ik eveneens een paar maanden aan het meer in Guatemala, waar ik les gaf en chi kong workshops en een soundhealing teachertraining volgde. Tijdens workshops natuurlijk verven leerde ik van de Maya vrouwen veel over hun eeuwenoude gebruiken van planten en hun manier van ontspannen. Deze ervaringen wil ik ook graag delen met kinderen. In mijn kinderyogalessen waren kunst en creativiteit vaak een uitgangspunt, met deze nieuwe kennis en ervaringen kan ik het nog verder verdiepen.